朋友生日而佢係素食者,係素食谷不停搵下邊間好食有推介,結果就搵到呢間POP Vegan,雖然位置係比較難搵,但絕對值得我哋四個人叫咗四個菜式,先嚟個沙律,本來我係唔食紅色果啲石榴,但見到個樣幾靚仔咪試下!嘩好好味好甜,連籽都食唔到(我自從上癮但點都買唔番連籽都食到嘅😭)菜都好新鮮之後再上咗個薯條,啡色汁係扮gravy,認真味道同我係外國食、堅果啲真係差無幾,所以我真係大愛呢個薯條,又唔算好膩。之後再叫咗個pizza 同藜麥配一種米(sorry 因為我唔係素食家,所以唔清楚,又唔記得個名啦😏),同樣好好味!不過聽另一個朋友仔講可惜係呢度蛋糕無得寫名,佢又買唔切素蛋糕,所以唯有Encore 多兩個甜品成為生日蛋糕🤣🤣一樣係咁正🤤間唔中放棄下肉嚟食都唔錯

2019-08-28
慶祝紀念