話說我第一份工喺火炭嘅工業村入面做個小文員😆今日放假同男朋友重遊故地😌懷緬一下初出茅廬返新工嘅昔日情懷🥰行到攰梗係開app搵下買咩返屋企食啦😋發現附近有間可以OpenRice外賣自取下單嘅韓式炸雞店!抬頭一望就喺我地眼前非常方便😂原來唔駛出九龍都有韓式美食😋我哋新界人有口福了🥳2人套餐組合 (外賣自取)中華沙律🌱辣魷魚🐙哩個前菜組合除左有我的最愛-中華沙律之外!仲有得揀好特別嘅辣魷魚🐙類似韓國嗰隻辣魷魚泡菜😋用生魷魚生醃製成!食落口感非常糯而且非常彈牙😃男朋友超鐘意🦭話如果用黎餸飯嘅話可以送幾碗飯都仲得😂而且份量都算多 CP值幾高👍🏻🍋檸檬雞沙律🥗沙律有好多好彈牙嘅雞肉🐔而且去晒皮加冇乜肥!食落又唔嚡口😋真係好食得嚟又健康嘅表表姐💁🏻‍♀️檸檬醬食落酸酸甜甜🍋淋落同沙律一齊食特別清新而又開胃🤤沙律菜冇咩草青味🥗味道唔錯啱晒我☺️🐮牛肉泡菜豆腐湯🍵泡菜豆腐湯材料超豐富🥰泡菜同牛肉多到滿瀉😂而且個湯飲落辣辣地🌶飲完後勁十足!啱晒最近涷冰冰嘅天氣❄️一飲完就成身暖晒😋超正!🍯蜜味芝士無骨雞🐥炸雞揀有骨雞定無骨雞?懶惰嘅我哋當然揀可以大大啖食嘅無骨雞啦😂炸雞配上蜜味汁同上面佈滿嘅芝士粉真係冇得輸💪🏻
行到攰梗係開app搵下買咩返屋企食啦😋

2人套餐組合 (外賣自取)
中華沙律🌱
辣魷魚🐙

🍋檸檬雞沙律🥗

🐮牛肉泡菜豆腐湯🍵

🍯蜜味芝士無骨雞🐥
炸雞揀有骨雞定無骨雞?懶惰嘅我哋當然揀可以大大啖食嘅無骨雞啦😂炸雞配上蜜味汁同上面佈滿嘅芝士粉真係冇得輸💪🏻食落去首先感受到醬汁嘅香甜🤤然後芝士嘅香🧀再到雞肉嘅滑🐣一啖食出三重感受🎼特別係無骨雞可以大啖大啖食嘅快感😋一人一舊好快清晒!

🐂牛肉紫菜飯卷
韓國野當然唔少得kimbap😋kimbap材料都好豐富!除左有主角牛肉之外🐂仲有紅綠燈三重奏🚦青瓜🥒黃蘿蔔&泡菜!一啖食落去有飯有菜有肉🤤味道好有層次!

後記: 上次食完之後想再encore😋發現原來除左Openrice之外😳其他外賣平台都有上架🤗即刻推薦俾住火炭附近嘅朋友仔😂叫佢地留意下先👍🏻
外賣自取