2015-08-19
12083 瀏覽
自助餐一向都係小弟最鍾意食嘅嘢之一,原因係因為佢可以用一個價錢食晒我所有鍾意食嘅嘢,再加上小弟非常大食,所以我覺得食自助餐係非常抵嘅。但由於小弟資金有限,所以我都一直希望可以搵一啲CP值比較高嘅自助餐,今日就搵到一間合乎我嘅原則嘅自助餐啦。Luxe係位於旺角嘅朗豪坊裏面,聽日講佢以前唔係自助餐架不過依家就轉咗做自助餐,由於今日落去食午餐人唔係好多,所以今次就俾咗個靚景為我就係可以有高層望落去成個朗豪坊。過境雖然冇海景咁靚,但係居高臨下亦相當不錯。講返啲嘢食先,今次嘢食都叫幾多架,百幾蚊就已經有日式同西式嘅嘢選擇,但由於我本身以為佢有生蠔,但職員話原來夜晚先有,令我好失望。 壽司~壽司就一般貨色啦,有一般嘅三文魚壽司,中華沙律,壽司鮑魚壽司等等,最欣賞佢嘅就係蟹籽壽司,佢嘅蟹子壽司唔係一般嘅細細粒,而係大大粒嘅,我諗佢用嘅料都OK嘅。西式嘅分別就有忌廉汁意粉,焗薯仔,一啲天婦羅炸嘢仲有一啲沙律。最欣賞嘅就係佢嘅意粉,佢嘅意粉係超級入味,亦有香味如果ADD薯仔白汁嘅話簡直係絕配。但係由於佢嘅意粉俾人攞晒之後佢都冇refill,咁就令我失望左少少啦。飲料佢亦都會包一杯野飲,同一般自助餐都一樣
飲料佢亦都會包一杯野飲,同一般自助餐都一樣嘅。
去評價:8/10
題外話/補充資料: