2021-10-10
對上一次嚟係同同事食𝘧𝘢𝘳𝘦𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩🤪 嗰陣已經覺得呢度嘅午餐好抵食又半自助餐又有大豬手🤤 第一次黎食晚市,撞正餐廳搞緊「德國啤酒節」,價錢仍然好抵飲,難怪平日嘅夜晚餐廳都滿座,檯檯都嗌到成桌大啤,氣氛相當唔錯!🥳🥴《 脆炸辣雞塊伴鹹蛋黃 》 $85 4.5 / 5打響頭炮先有鹹蛋黃雞塊🥴 伴酒小食最緊要香口同方便食,用上雞塊而唔係雞翼完全體現到哩點👍🏻 鹹蛋黃包裹住每件雞,足料之餘唔會太厚身,好重鹹蛋黃香🤤👍🏻《 海鮮小食拼盤 》 $210 / 2-4人份 4 / 5份量果然唔惹小🤩 一檯4人一份拼盤剛好每樣都分到一件😋 魚柳、大蝦、青口同魷魚圈🍤 仲有底部嘅炸薯條🍟 全部即炸熱辣辣,皮薄香脆😋 點醬食更惹味👍🏻 《 脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆炸薯仔》$250 5 / 5德國菜之中最喜歡嘅都莫過於德國豬手😍🤤🤤🤤 店員貼心地係我哋面前即切豬肘肉,香氣隨住煙撲面而來🤤 最緊要係唔使自己動手切,直接叉落去就食得😂 一層脆豬皮,一層充滿骨膠原嘅豬筋位,啖啖肉仍然好嫩😋 脆薯角比薯條更脆,而入面又多薯蓉🤤 最後可以配搭酸椰菜中和油膩感,不過再酸啲仲正😋整體而言相當抵食,店員服務
《 脆炸辣雞塊伴鹹蛋黃 》 $85 4.5 / 5
《 海鮮小食拼盤 》 $210 / 2-4人份 4 / 5
全部即炸熱辣辣,皮薄香脆😋 點醬食更惹味👍🏻
《 脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆炸薯仔》$250 5 / 5
德國菜之中最喜歡嘅都莫過於德國豬手😍🤤🤤🤤
整體而言相當抵食,店員服務態度都好好,餐廳氣氛濃厚🥳 鍾意飲啤酒/生啤更可以就住「德國啤酒節優惠」而黎!👍🏻😋