2023-05-21
白石燒烤場應該有唔少香港人都會嚟過BBQ~ 每逢假日呢個靠近烏溪沙嘅燒烤場,就會有一家大細或者一班朋友嚟依度燒烤!☺️我都今日趁着天氣好嘅時候嚟咗呢一度,烏溪沙環境真係好唔錯,而且呢個燒烤場可以飽覽一望無際嘅海景~喺海邊嘅時間仲有涼風吹過,所以喺度燒烤感覺都幾舒服幾唔錯!😃我就一行六人嚟咗呢度叫咗個套餐食,乜都唔使諗咩都包曬,方便又豐富!套餐包咗好多唔同種類的食物,特別係海鮮都有好幾款,例如係扇貝青口大蝦,整體來講海鮮都非常之新鮮。建議大家可以先燒咗啲海鮮,以免佢變質~我就特別喜歡佢嘅大蝦,口感非常之彈牙。而其他肉類嘅選擇都非常之多,佢仲唔會包左咗一隻燒雞,見着佢喺度燒到已經覺得好吸引🤩仲有唔少醃製過嘅雞扒豬扒叉燒等等,非常好味🤤我覺得呢度仲有完做得特別好,即係佢有本手冊介紹返唔同嘅食嘅燒烤模式,等大家知道自己點樣樣燒先係最好!除咗燒烤之外,呢度都有好多唔同嘅活動可以參加,啱晒小朋友來玩。今日我見到呢度有唔少嘅水上活動,睇落都好吸引😍總而言之呢度燒烤場唔單止環境優美,而且食物質素都非常之高,仲有不少活動俾人參加,真係好岩一家大細或者同朋友週末過嚟玩!