2023-04-24 360 瀏覽
好幾年前有明星捧場既車仔麵店,今日同老公行經既時候見到入面得小貓三四隻,一於就入去幫襯下,振興下經濟。太耐冇食呢到既車仔麵,原來依家都有菜底選擇,岩晒減緊肥既我,佢有通菜同芽菜選,我就選咗芽菜再加3餸,叫咗食車仔麵必食既蘿蔔,雲耳同鮮牛肉 ; 蘿蔔超入味,好鮮甜,反邢牛肉一般,佢個名叫鮮牛肉但唔係好香牛味,同埋芽菜底比想像中小,以我街市買開餸既經驗,呢到最多得$4既份量。另一碗叫咗佢地自家製既芫茜麵配4餸,依家叫4餸仲會送汽水一罐,雖然送既汽水係mini size,但反正都想試下佢其他唔同餸就叫咗4餸了。 芫茜麵配咗豬紅、冬菇、雞翼同咖哩魷魚。芫茜麵好彈牙好有口感,但芫茜味唔太重,豬紅、冬菇、咖哩魷魚都冇得頂,全部都好入味,冬菇夠淋好香菇味,但反而雞翼就冇咩味><總結,平時係車仔麵店叫既餸呢到都絕對要叫黎試,自家製既麵亦都值得一試