2009-04-20
去到海港城,我自己以前就去過好多次,由一入去就有位,去到依家次次去都大排長龍。但因為小公主未試過呢間嘢,又有時間,決定同佢一去。喺附近都行了一個圈,等咗九個字,終於有位坐,幾好,今次比咗一個窗口位我地。我地叫咗:1. White wine - Chardonnay Sauvignon Blanc (from Dona Florencia, Chile),我地兩個都唔好紅酒,呢隻味道清清的,幾有果香。2. Lemon Iced Tea - 不過不失,夠大杯,茶味唔夠,貪佢可以refill,不過我地都係refill咗一次。3. Original Chopped salad 香燒火雞肉沙律 - 有生菜、香葉、salami、roast turkey breast、切碎嘅蕃茄粒、砲碎嘅芝士,加上香草芥茉油醋汁,感覺好清新,肉唔算多,因為唔係一塊塊,唔會覺得好膩。4. Jambalyaya 新奧爾良香辣海鮮幼麵 - 用上雞肉、鳳尾蝦、Tasso ham、辣肉腸,最精髓算得上係佢嘅醬汁Jambalaya,個味濃濃的,辣辣的,好惹味,好醒胃,真係好食到不得了,同平時食到嘅意粉真係好唔同,有另一番味道。
我地叫咗:
5. Pepperoni Pomodoro pizza 意大利風乾辣肉腸蕃茄醬薄餅 - 雖然唔係用上咩特別饀料,但佢地就做得好有意大利風味,有意大利風乾辣肉場,用上三種芝士.....Mozzarella, Parmesan, fresh Mozzarella,再喺上面加上香草。算係一種最原始品種,但係永遠都歷久不衰嘅Pizza。
Comments: 維持評級,服務仍然咁好,最緊要次次去到都有新款式比你試。而且大部份新菜都可以一試,試完唔會後悔。