2009-01-13 25 瀏覽
今日Lunch去左青衣城"食好野"。食左個long lunch, 成兩個幾鍾呀!次次去親La Parole食lunch, 我都稱之為"食好野"。因為佢既starter 係buffet來, 真係可以盡情咁食, 食到飽飽先來個main course。今日我叫左個main course係seafood pasta。好好食, 我覺得佢換左個chef, 上網check 番先知道原來佢而家請左米芝蓮星級廚師Benoit Gersdorff擔任顧問廚。坦白講, 以前覺得佢地既main course 真係麻麻, 有時仲會食剩 (我呢個人極少情況會食剩野架)。今日個個同事都清哂, 個個異口同聲都話d野食好食左。雖然係好食, 不過今時唔同往日了, 我仲未check 血糖, 點知有冇事o者, 所以我starter buffet 都係食salad多, 到main course 時都係食左一半pasta 就算。Buffet starter + main course + dessert + drinks = $98 + 10%。唔係太貴, 亦唔係平。不過我間唔中都會去呢間restaurant 支持下啦, 因為:

今日個個同事都清哂, 個個異口同聲都話d野食好食左。

"餐廳所有收入扣除開支後,全數撥款支持庭恩兒童中心,幫助低收入家庭有語言障礙的兒童接受治療"

食野之餘可以做下善事, 好有意思架!

• SET LUNCH