2019-03-13 75 瀏覽
今日朋友約我食飯,佢應該知我鍾意食海鮮同埋湯飯,所以約我食呢一間六十六十。我初頭以為正常野,但食落,我十分驚喜。如果十分係滿分,sorry,我比十一分😂😂由長沙灣地鐵站行過去間餐廳,大約十分鍾。一到達已經見到餐廳滿坐,要book 位嫁😱😱我地book 左位,等左一陣就有得坐。入面有三個餐比你選擇,我地選擇左最出名既蕃茄薯仔湯底火鍋配湯飯。個餐可以選海鮮8種,再加六種火鍋配料,好多野食👍🏻👍🏻啲海鮮真係好新鮮,元貝成隻手咁大,重有鮑魚,全部海鮮都非常鮮甜,滿足晒我既食海鮮欲🥰🥰提提不家,海鮮可以吾加調味,直接進食先可以食到嗰種鮮味😂開始前可以先飲一啖濃郁嘅蕃茄薯仔湯,再慢慢將海鮮加入火鍋,慢慢品嚐各種海鮮嘅鮮味。當食完海鮮,店員會為你送上另外六款火鍋配料。但係食之前我強烈建議大家先飲一碗海鮮湯,番茄薯仔湯加入海鮮嘅鮮味嗰種甜嘅感覺難以用筆墨去形容👍🏻👍🏻至於火鍋食材方面,我哋揀咗鮮淮山花膠仔蟹柳等等。由於湯底已經有濃郁嘅海鮮味所有食材都吸收左蕃茄薯仔同埋海鮮嘅鮮味,令食材嘅味道有所提升,真係好好味👍🏻👍🏻當食晒所有火鍋配料都已經好飽,店員係呢個時候會拎上一盤白飯,響你面前烹調蕃茄薯仔海鮮

我地book 左位,等左一陣就有得坐。

個餐可以選海鮮8種,再加六種火鍋配料,好多野食👍🏻👍🏻
調味料
海鮮盤
元貝
提提不家,海鮮可以吾加調味,直接進食先可以食到嗰種鮮味😂
海鮮

西班牙豬肉  及  肥牛
火鍋配料

當食晒所有火鍋配料都已經好飽,店員係呢個時候會拎上一盤白飯,響你面前烹調蕃茄薯仔海鮮湯飯,烹調當中仲會加入爆米花,出奇地呢碗湯飯係非常非常非常好味,我已經好飽,但係都食咗三碗湯飯。
蕃茄薯仔海鮮湯飯

食完之後,真係飽到上心口,食咗咁多嘢,埋單都只係$200一個人真係非常抵食。
我一定會再去幫襯呢一間咁抵食咁好味嘅海鮮湯飯。(記得先book位)
2019-03-07
5 分鐘 (堂食)
海鮮盤
元貝