去完尖沙咀行街經過韓國街就想食韓式燒肉~同朋友兩個人五點半就去到金巴利道既呢間韓國料理放題,因為五點半到七點呢段係優惠時段(哈哈~師奶心態)。環境都唔錯,而且店員既招待同態度都好好。坐好第一時間就睇下menu拉,本身每人Hkd188 (如果每人+Hkd38就可以仼食特別推介既食物)我地兩個食肉獸就當然有加錢升級~首先,店員為我地送上前菜。每次食傳統既韓國餐廳都會有既前菜,又凍又酸甘,令我地好開胃。食傳統韓國料理又點少得人蔘雞湯吖,所以我地第一時間就點左個人蔘雞湯。好足料既人蔘雞湯喔~湯入面有紅棗、葱、人蔘、仲有雞絲等材料。烤什錦海鮮拼盤呢個拼盤真係必叫架~有、青口、魷魚、大蝦有魚柳。食左海鮮又點少得我地最愛既牛肉~記住一定要升級喔,因為升級後既肉質係比較好既。我地分別叫左肉眼扒、牛排骨同牛頸肉,全部都好新鮮。最點係呢度既牛肉係無雪味,其實好多仼食韓燒用既肉類全部都係好劣質既肉,而且雪味好重。呢間餐廳真係令我好surprise^_^第二樣我最中意就係五花腩~五花腩既油脂分佈好有層次,不會太肥又不會太瘦。另外,我地仲叫多左一碟生菜去包住啲五花腩。(哈哈~識食一定甘食)最後,我地又再叫左扇貝
去完尖沙咀行街
經過韓國街就想食韓式燒肉~
同朋友兩個人五點半就去到金巴利道既呢間韓國料理放題
因為五點半到七點呢段係優惠時段(哈哈~師奶心態)。

人蔘雞湯
烤什錦海鮮拼盤
呢個拼盤真係必叫架~有、青口、魷魚、大蝦有魚柳。

最後,我地又再叫左扇貝。因為真係太正拉,隻隻都好大粒^_^鮮味十足。
總結嚟講,兩個人平均二百幾蚊真係好抵。呢個價位食到呢個質素既食物,
去仼飲仼食既燒肉放題都好難做到^_^一定會再去
2015-08-18