2022-09-17
今日突然興起想食燒肉,搵到尖沙咀姊妹店驚安燒肉,突然發現筲箕灣都有,好近我所以就即興改地點先講餐廳地點,唔算太近地鐵站,但塔小巴同巴士既朋友反而更近如我所料中午時段冇乜人,夾埋我地有三枱,好闊落,播既日文歌亦好配日式燒肉店員好有禮貌同耐性,因為想知道自己食左啲咩所以翻叫,佢哋都搵左另一個比較熟既店員介紹同推介驚安拼盆唔錯,附送日本蛋加黑松露醬汁,同和牛個味道好夾,份量方面,每樣兩件,對於兩個人岩岩好,牛味濃而且油份重,唔好燒完好乾身同懈最鐘意係牛舌同牛肋條所以最後再追加牛舌,好大碟,抵食,油花分布均勻,入口不至於即溶但就係鐘意有少少口感最後個雞肉有驚喜,肉質厚,juicy又唔會好韌,份量超大,3-4個人分都冇問題而加去Sapporo買一送一,全部單點七折,味道極好,抵食夾大件!良心小店大力推介
先講餐廳地點,唔算太近地鐵站,但塔小巴同巴士既朋友反而更近