2019-08-23 55 瀏覽
終於book到位於赫德道這間據有居酒屋特色, 鋪內簡單而樸素的“石亭居酒屋”.尖沙咀交通方便是我經常約飯聚的地方, 呢間高質居酒屋可以慢慢享受美食之餘,亦可以盡興地講下八下呢~進入店內已差不多滿客人, 感覺熱鬧~坐低後店員先奉上一份前菜, 海哲~ 食落非常爽口彈牙。刺身拼盤: 樣樣食材都很新鮮赤貝,肉厚甜美,口感爽脆.三文魚腩, 好肥美, 脂肪比例平均.北海道馬糞海膽, 富海水味, 用紫菜夾住食就咸咸地, 但我都是喜歡直接食用, 這才可以食到本身的鮮味呢!牡丹蝦, 肉質嫩滑, 新鮮而且爽口彈牙.帶子, 滑滑的, 在口腔內像會自動游走咁, 油甘魚和鯛魚都是高質素的, 不能跟時下的放題相比,和食就點咗清酒煮蜆,蜆大隻鮮味, 最緊要係無沙, 食得安心又放心.串燒柚子鹽燒白鱔及牛舌, 白鱔皮脆香口, 厚肉又滑, 雖然有小小細骨, 但都冇損佢的美味.厚厚的牛舌, 食落好多汁, ^.^ ~燒青椒, 平時食煎三寶就食得多, 今次原隻燒. 冇腥青味, 加些七味粉, 又幾好味呢!最後叫番個烏冬, 質地彈滑, 湯汁都飲埋, 滿足的一晚.食物製作認真,價錢都還算合理.

亦可以盡興地講下八下呢~
進入店內已差不多滿客人, 感覺熱鬧~

坐低後店員先奉上一份前菜, 海哲~ 食落非常爽口彈牙。

刺身拼盤: 樣樣食材都很新鮮
赤貝,肉厚甜美,口感爽脆.
三文魚腩, 好肥美, 脂肪比例平均.
牡丹蝦, 肉質嫩滑, 新鮮而且爽口彈牙.
帶子, 滑滑的, 在口腔內像會自動游走咁,
油甘魚和鯛魚都是高質素的, 不能跟時下的放題相比,

厚厚的牛舌, 食落好多汁, ^.^ ~

最後叫番個烏冬, 質地彈滑, 湯汁都飲埋, 滿足的一晚.

食物製作認真,價錢都還算合理.
2019-08-21
  • 串燒柚子鹽燒白鱔及牛舌