2015-10-27
如果唔係有元朗的朋友帶路,真係唔知元朗有咁多美食,真係有啲大鄉李~我 !話說朋友一早就訂了6點半,但去到既時候已經有一堆人在排隊~wow~不過我地都係等左一陣就可以入去嚕,第一眼見到個環境就感覺好有119氣氛(消防熱線),正!即刻影相先,然後就叫左幾樣美食,我地兩個囡仔叫左兩杯rita~分別係max rita 同提子汁 rita。我杯max rita完全係酒味多過橙味,但唔難飲既,不過如果喜歡生果味濃同唔太飲得酒既朋友就可以叫提子味會好啲。食物方面我地叫左個野人牛肉(半生熟牛肉),韓國最興咁食,啲牛肉睇落好似未熟咁,但其實咁樣食都唔難食,食落口好腍,好滑,冇腥味,唔會好生囉!最後就嚟碟鐵剷豚肉,泥碟野其實就係重口味,因為有濃濃的芝士包圍,所以配咩都唔會難食得去邊 ,配豚肉都唔錯,豚肉質地都好彈牙,唔會好柴同難咬,只係食到最後會漏左啲,因為芝士實在太多喇。嘻嘻