2023-04-14 41 瀏覽
最近食咗新開嘅車仔麵,發覺佢唔單只係傳統車仔麵,仲有唔少特色美食喎🍜今次叫咗九寶大雜麵,果然真係好豐富!麵如其名,入面店鋪嘅招牌食物都有囊括,必食。另外,牛腩同蘿蔔都超入味!⭐特級瀨尿牛筋丸令我印象深刻。彈牙爽口,味道濃郁,啖啖都食到牛筋丸嘅味道。另外,魷魚丸都係十分特別嘅美食,外皮鮮甜,入口時仲可以咬到一粒粒嘅魷魚肉,感覺新鮮。⭐汕尾馬餃豬肉丸同小米粿。馬餃豬肉丸嘅外皮金黃色,口感彈牙,有層次感。聽老闆講,小米粿其實係潮州嘅傳統食物,入口時外皮半透明,內餡多汁,一粒粒細小嘅豬肉粉粿非常好食,令我食唔停口。⭐香辣單骨雞翼同生炸豬扒:兩樣嘢都係生炸,比起其他地方嘅更脆口同惹味,強烈推薦!⭐咖哩系列同豬大腸:咖哩汁濃郁,仲要有香辣味,豬大腸有地道車仔麵風味~❤️最後想推薦同加分嘅,係呢度嘅員工。見佢哋好樂意同客人溝通同細心介紹食物,仲要好有禮貌,絕對 喜 出望外~想食地道,又有地方特色嘅車仔麵,呢間車仔麵係必然選擇。

想食地道,又有地方特色嘅車仔麵,呢間車仔麵係必然選擇。
九寶大雜麵
牛腩