2021-02-25
聽聞有高級燒肉嚟到元朗,身為元朗人又點可以唔去試~ 又咁啱開放返4人一枱,咁就梗係要同啲fd子一齊去拆餐勁!😎👍嚟到門口,裝潢主要用木,感覺都幾好幾高級,而且聞唔到一般燒肉店嘅油煙味,第一印象唔錯。我哋揀咗最多嘢食嘅薩摩牛餐,所以基本上所有嘢都任點~ 一嚟就梗係試咁多款牛先,一上就成枱都係牛,真係「牛,全部都係牛」😂就算店員同我哋講咗係咩品種咩部位,轉頭都唔記得哂,又要再問過個人嚟講最鍾意係薩摩牛赤肉同牛肋肉,肉質好軟,又有牛味~ 澳洲和牛嘅封門柳都唔錯,淨係食牛都值回票價!另一樣要推介嘅係甲羅燒🦀,啲蟹膏香到呢,哋成枱都翻叫咗3轉,所以話食放題就係任性😎喺食食吓嗰陣,突然有個白色嘅物體靠近,原來係貓貓送餐機械人上菜🐱,佢仲識講廣東話,有人阻住佢行會叫人借借,好搞笑~🤣🤣總括嚟講,牛舞嘅食品質素真係幾唔錯,好少可食到咁高質嘅放題,如果上菜速度再快返少少,價錢平返少少就更好。今次冇試到佢哋個招牌牛骨泡沫涮涮鍋,下次再戰嗰陣一定要叫~