手打檸檬茶喺香港都hit咗一排,個人認為香港最好飲嘅連鎖手打檸檬茶絕對係林香檸(無廣!雖然我都好想佢同我合作哈哈)呢日終於完咗萬惡嘅intern,一定要整返杯慶祝下! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ 1️⃣ 鴨屎香檸檬茶 每次必嗌!我覺得呢隻味比招牌手打檸檬茶更香,試咗一次後簡直返唔到轉頭!如果唔想太甜,鍾意飲到茶底味道嘅話,可以嗌三分甜,一分/走甜可能會太苦,不過最緊要係要一個鐘內飲曬!如果唔係會澀到阿媽都唔認得 ( ꩜ ᯅ ꩜;) 2️⃣ 香印提子檸檬茶 呢個我超愛!提子+檸檬嘅配搭非常清新,仲有粒粒提子喺入面!但今次甜度嗌咗一分甜,甜度不足嘅茶底同提子嘅甜味混合得唔好,下次我都係嗌返三分甜最穩陣~ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ 雖然手搖飲品唔健康,但搵到自己鍾意嘅食物,梗係要趁後生整多幾啖!尤其而家有學生優惠,梗係要盡用最後嘅優惠啦 ପ(๑•ᴗ•๑)ଓ ♡ 而家心郁郁想整張優惠卡,好好滿足自己嘅檸茶癮!

1️⃣ 鴨屎香檸檬茶

2️⃣ 香印提子檸檬茶