2024-02-03
微凍甚至凍嘅嘢食,冇咩味上菜慢,得咖啡OK😮💨・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍝 意大利風乾豬腩肉卡邦尼意粉 HK$88・味道:係傳統以蛋黃醬底,唔係忌廉打起的,呢點不錯。不過問題係只要蛋黃味,整體好淡味。even豬腩肉都唔係鹹,只係有肉味,食完唔係好知食咗乜,失望😮💨。・口感:意粉質地正常掛汁,但汁冇味所以掛汁都冇用。🥧 英式鬆餅 scone HK$46・味道:唔算特別重牛油味但都夠酥軟。三個醬:牛油、火龍果醬、辣椒醬,老實講除咗牛油外,店員另外介紹嘅兩個醬都係冇乜味。我就咁食醬都食唔出-.-・口感:算酥軟但上碟都只係微暖就扣咗啲分,prefer熱辣辣咁上枱。🍔 菠椰菠蘿尾手撕牛尾菠蘿包漢堡 HK$148・味道:菠蘿包嘅皮偏實淨,唔算好甜有烘底不錯的!入面係日式咖喱汁牛尾,不過部乎9成9係軟膠質,得一兩啖食到啲肉我就麻麻地喇。薯條一上枱即食都係凍嘅🤡?菠蘿有焦糖烤過,不過唔關店家手勢事,因為一定好食,所以都唔係值得讚。・口感:errr,個菠蘿包可以接受,其他不了。🍊 橙蜜泡泡 Orangecino HK$50・味道:唔係得個橙皮裝飾,真係有橙味。橙同啡幾夾,唔會好甜好似橙
🍝 意大利風乾豬腩肉卡邦尼意粉 HK$88
・口感:意粉質地正常掛汁,但汁冇味所以掛汁都冇用。
🥧 英式鬆餅 scone HK$46
🍔 菠椰菠蘿尾手撕牛尾菠蘿包漢堡 HK$148
・口感:errr,個菠蘿包可以接受,其他不了。
🍊 橙蜜泡泡 Orangecino HK$50
・味道:唔係得個橙皮裝飾,真係有橙味。橙同啡幾夾,唔會好甜好似橙汁,應該係用橙皮為主。同時個橙甜味唔會突顯到咖啡苦澀味,最好食嘅item了~__~
・口感:泡泡打得幾綿,啡底light,不錯~
🍯 蜜糖脆脆鮮奶咖啡 HK$48
・味道:menu有寫明用本地蜜糖,的確比平時超市嘅蜜糖清甜啲,冇咁漿口封喉,係有陣清香嘅甜味~咖啡nutty底+$5配咗oat milk,都幾夾。因為有啲oat millk味太搶,出過啡味又唔夾好突兀,還好的。
・口感:同樣都係light身,因為有蜜糖又有脆脆,所以飲到底啲冰融晒都唔會好浠,仲甜的,但一開始都唔會過甜嘅~
🤰性價比:低~
🤰9衝度:不了~
🤰結論:等候時間太長。當日好少客,每組客之間相隔嘅時間好疏落,上一枱啲嘢食嚟得7788先到下一組客入嚟,但唔明點解一樣嘢食可以整成20-30分鐘,仲要第一樣上嘅只需返熱嘅scone,同人才濟濟成3-4個人嘅廚房好大對比。除咗等候時間外,嘢食溫度控制得好差,熱/微暖/凍都有齊,我冇叫凍嘅食物喎大佬。除咗咖啡其他都唔使試,咖啡選擇都係其他店舖都有,所以唔使走入去試~