2021-08-11 68 瀏覽
今次已經係第二次嚟到juster’s bar,代表回頭率都算唔錯,主要食新式fusion西餐、日式鰻魚飯、意粉、小食配下佢哋嘅特色奶昔同雞尾酒。佢店內位署唔算太多,畀盡8枱-10枱到,所以最好book定﹗食物方面,我哋兩個女仔叫咗1個意粉加兩個小食兩杯嘢飲🥰食完飽肚程度啱啱好都有 8-9成。屬性 真龍系 奇異花 $195spaghetti concasse with lobster and tiger prawns $195呢個咁霸氣又估佢唔到嘅名⋯⋯另到我哋揀咗佢,第二個原因就係有lobster同tiger prawns,但見唔算好多人介紹,貪得意叫。嚟到賣相好igable﹗好啱打卡,隻龍蝦仲長過隻碟,超大隻😂而且勁多膏🥰意粉份量就正常,不過值得一讚係個蕃茄味自然,偏甜少少,食落幾開胃,意粉嘅軟硬都拿捏得啱啱好。垃圾八爪魚$48Deep fried baby octopus $48見佢個名咁厭世好過癮🤣,又忍唔住揀嚟試下,原來係醃咗嘅八爪魚仔,超香脆💛,未嚟主食之前同人飲嘢咬吓就啱,係因為佢baby ostopus,所以有啲位會幼啲,唔同平時粗大嘅八爪魚酥,都比較少會食到。曲奇馬上瘋

屬性 真龍系 奇異花 $195

垃圾八爪魚$48
Deep fried baby octopus $48
垃圾八爪魚

曲奇馬上瘋 $47
呢杯曲奇馬上瘋真係令人又愛又恨,係睇得又幾好飲嘅奶昔。曲奇味溝埋奶咁飲真係好肥仔但係🤣不過主菜未嚟嘅時候飲吓飲吓就唔覺意飲晒一半。
曲奇馬上瘋

青瓜梳打
味道係好特別同奇妙,一飲落去勁Fresh嘅青瓜味,但隔多一兩秒慢慢滲出薄荷味,變咗一飲入口係青瓜再帶薄荷味,我之前係未飲過類似嘅味,又唔難飲,算幾清新😆

特式一口手卷( 帶子)4件
One bite sushi roll x4 (scallop) $88
一口手卷估唔到比八爪魚更驚喜😳,我個人係偏好呢個多過八爪魚,因為兩個人食一份炸嘢係有少熱氣,係 3-4個人送酒食會啱啲。佢個醬汁調得幾好😛食落成件事好夾☺️我哋兩個都一致好評覺得不錯,係價錢可能偏中上啲~但賣相都很不錯❗
曲奇馬上瘋