2017-12-29 697 瀏覽
都耳聞過呢間嘢係坐唔耐,已經做定心理準備我哋有三個人,佢講明要一個都不能少先可以入席,呢點我明白,不過唔明嘅係坐低之後,後面嗰枱十一個人,佢哋都唔係齊人但就可以慢慢喺入面坐住等人,呢種差別待遇令人有啲困惑呢個都係小事,我哋叫咗三味餸,一路食一路傾,食到一半店員居然走埋嚟話幫我哋包起啲嘢,我哋話未食完,佢就話咁你哋唔好掛住傾要食嘢先得印象當中上次俾人咁訓示係細個俾阿媽𡁻,原來出去食飯都可以咁有家嘅感覺本人十分明白香港土地有限,間舖地方淺窄,所以係可以體諒,但如果要體諒埋店員事後仲要黑面嘅話,實在幾難我建議貴舖如果真係咁著重客人起筷嘅速度,倒不如設定入座用餐時間,上菜後起計半粒鐘,時間一過計時器一響即時要埋單打包走人聽落可能覺得我講笑,但我係認真,因為呢間嘢食物質素好得,但咁樣嘅服務態度,我唔會想再嚟或者都可以換個角度咁睇,咁嘅服務態度令人想外賣拎走都唔要坐低食,變相減輕樓面同舖頭空間嘅壓力,不失為一大妙計可惜嘅係呢間對我嚟講太遠,要我專登搭車過嚟外賣拎走,不了講咗咁多,總結係,高水準食物,「家一般」嘅服務態度,奉勸各位想坐低食嘅施主,外賣拎走坐喺隔離斜坡上面食都冇咁嬲
都耳聞過呢間嘢係坐唔耐,已經做定心理準備
可惜嘅係呢間對我嚟講太遠,要我專登搭車過嚟外賣拎走,不了

2017-12-28
  • 南瓜炆牛肋骨