餐廳: 稻香超級漁港 (朗屏商場)
資訊:

2016-03-28 769 瀏覽
第一次去到朗屏商場,商場外觀好舊,內部已裝修,朋友包場擺酒,樓底好高,金紅色主色,金碧輝煌,T字型大廳,我坐在中段,剛好對住席前嘅小食枱,兩個侍應努力分食物!席前小食:春卷:炸得香脆,餡料好多!煎餃:略油,皮煙韌,餡料肉正常唔乾!點醋汁酸酸地開胃!芝士豆腐:賣相以為唔好味,點知原來豆腐滑,芝士味濃,好食!炸雲吞:好大件,炸得香脆,蝦仁爽口,可惜無專用嘅酸甜醬,淨食太油膩煎堆仔:外面芝麻香脆,皮煙韌,無乜餡料雜果賓治:好難飲,完全無甜味,只有好假嘅罐頭水果味!飲唔落!主菜: 情濃金豬大紅袍:皮脆肉嫩,唔會好甜!點燒豬醬好味! 上湯澳洲龍蝦:好好味,龍蝦肉厚肉爽口!醬汁薄薄地唔會太杰,食到龍蝦原味!如果有伊麵墊底仲好! 杏片炸蟹鉗:賣相靚仔,不過杏片太粉,唔夠脆,入面蝦膠彈牙,最後我剝晒啲杏片食蝦肉,點酸甜醬好味! 玉環瑤柱脯:難得柱環唔會好大件(自己唔太喜歡瑤柱)索晒湯汁,瓜脯味道清爽!好味! 紅燒海皇蟹肉翅:蟹肉嫩滑,翅其實唔多,當飲個湯,湯唔夠杰身,一般! 原隻鮑魚扣玉掌:鮑魚炆得入味但太鹹,玉掌重膠質,生菜爽口!不過醬汁太鹹影響晒! 清蒸東星斑:難得蒸到剛離骨,所以魚肉好滑!正!
第一次去到朗屏商場,商場外觀好舊,
內部已裝修,朋友包場擺酒,
席前小食:
春卷:炸得香脆,餡料好多!
煎餃:略油,皮煙韌,餡料肉正常唔乾!點醋汁酸酸地開胃!
芝士豆腐:賣相以為唔好味,點知原來豆腐滑,芝士味濃,好食!
煎堆仔:外面芝麻香脆,皮煙韌,無乜餡料
主菜:
情濃金豬大紅袍:皮脆肉嫩,唔會好甜!點燒豬醬好味!
清蒸東星斑:難得蒸到剛離骨,所以魚肉好滑!正!
鴻運脆皮雞:皮脆肉嫩!正
鴛鴦絲苗:鴛鴦炒飯,食咗酸甜汁!酸酸地開胃!
上湯鳳城水餃:水餃滑,餡料多,爽口好味!
百年好合(紅豆沙)紅豆唔夠大粒,好在煮得綿密滑溜!唔過甜好味!
鴛鴦同心(榚點)椰汁榚滑溜,味道正常!
甜蜜金果(橙)鮮橙!

食物好味,店員服務殷勤,補飲品都好密手!
2016-03-22