2021-09-30
去開九龍灣,晚上搵下平野食,去左淘大果邊,行行下就見到間車仔麵,一於試下秘製辣魷魚+紫菜日式拉麵(麻辣汁中辣),份量都算合理,麻辣中辣夠晒辣,紫菜都幾多索晒辣味正,秘製辣魷魚就冇乜特別,冇秘製既感覺,個人好鍾意食拉麵,呢個係鹼水味重既拉麵都幾好味,可以一試辣汁魚蛋+日式飛魚籽蟹柳+蜜味台灣腸幼麵(秘製辣汁&麻辣湯),辣汁魚蛋係普通既魚蛋唔算辣,日式飛魚籽蟹柳即係普通日式蟹柳,蜜味台灣腸係細條既台灣腸,秘製辣汁麻辣湯雙拼湯唔洗加錢,呢個配搭味道都幾好,又香又辣,麵底都ok,唔係少鹽酥雞$23 夠晒大份,好多粒,好好食,必試。冇乜炸粉,啖啖肉。配泰式辣醬做緊promotion,4餸以上送熱飲,但有d難度,二人夾埋其中一碗多餸就得車仔麵黎講,呢間算係可以一試既,配餸麵好多選擇,價錢合理,味道係唔太差,份量都夠多。兩個人食,兩麵一小食一杯凍飲$108。
兩個人食,兩麵一小食一杯凍飲$108。