2019-08-17 111 瀏覽
台灣控高興表示香港都有忠孝東路🤗相信香港人都去過台灣好多次,忠孝東路你都一定去過,今次去到香港既忠孝東路,靜靜把自己回到台北🤩 餐廳環境優美,明顯有花思在其中👍 食物亦充滿滿滿台灣味😍-☆ 香煎虱目魚 配 珍珠飯 HKD$78喺西門町有間好出名既虱目魚小店,估唔到哩度都有得食!雖然味道無西門町嗰間咁地道😝 但哩度嘅亦做得不錯,虱目魚算幾大條,煎得幾香口,魚本身有醃過,所以魚肉唔點醬油已經有味🤤 最喜歡虱目魚皮,皮同肉中間既魚油,滿滿沾左喺魚皮中,香脆得嚟並含豐富油脂😋-☆ 忠孝魯肉飯 HKD$55魯肉飯係台食必點既一員,餐廳質素如何大多取決於其魯肉。哩度既魯肉整得幾有台灣風味,魯肉少少甜甜地,配上旁邊既香菜,一鹹一甜味道幾夾,若魯肉再濕潤啲會更出色。-而套餐包兩杯飲品,加左$3點左杯凍台式奶茶,及半價轉左杯炭燒烏龍奶茶。兩杯飲品都唔算好甜,啱哂怕肥既中女我🙈👍
台灣控高興表示香港都有忠孝東路🤗

☆ 香煎虱目魚 配 珍珠飯 HKD$78