2022-07-30 58 瀏覽
海港城行到最盡頭有好多高質嘅餐廳,今日見到呢一間新開勁有人氣嘅韓國Cafe🎊🍊以濟州柑橘為主題,門面勁靚忍唔住排隊都要試吓😘😘坐低之後店員首先送咗前菜少上一下,好特別,係紅菜頭沙律,酸酸甜甜咁好開胃🥗水果忌廉三文治($68 )喺韓國Cafe都好經常出現嘅水果三文治🥪🍓🍑🍋🍍今日嘅時令水果係波蘿,以為冇乜特別㗎,點知一食係極甜極甜嘅波蘿💦加埋輕盈嘅忌廉,又唔會覺得好漏,男士們都啱食呀🍰🍰韓式豬手(半隻 $158)🍖豬手厚切,肥瘦均勻,冇諗到半隻個份量都咁多💥💥上枱時候我哋都嚇親左,配有新鮮嘅沙律菜、韓國紫蘇葉、青椒、蒜片、泡菜同埋醬料🧄🥬🫑包好一啖放入口,極度滿足🤩🤩濟州柑橘炸雞(半份 $118 )🍗🍖🍊呢度嘅炸雞同平時嘅都有啲唔同,除咗可以揀有骨或者無骨之外,仲有好多新奇嘅味道🤓🤓我就揀咗signature嘅濟州柑橘味,除咗炸雞之外仲會有炸薯條同埋炸年糕做配菜,擺碟成座山咁🏔勁吸引呀!想讚下呢個韓式炸雞係近期食過最出色嘅‼️🈵唔止調味創新得來又好夾,而且仲炸得好好,入邊啲雞肉汁咇晒出黎💦💦份量又係超級大份,一定要嗌啊!✅✅蟹肉泡菜意粉( $182 )🦀🦀🍝一直都以為蟹肉係拆肉上,點知係原

蟹肉泡菜意粉( $182 )🦀🦀🍝一直都以為蟹肉係拆肉上,點知係原隻大花蟹,要花冇假,泡菜意粉出奇地好夾🌶🤤🤤比想像中仲辣,但越食越過癮,唔食得辣嘅朋友可能要叫其他🤫

士多啤梨提拉米蘇( $68 )🍓🍰🍰呢度嘅Tiramisu一盒盒咁樣裝好,士多啤梨好甜,冇平時Tiramisu啲酒香,更加似士多啤梨蛋糕🎂平時都可以外賣蛋糕帶走㗎🤸🏻‍♂️

濟州柑橘乳酪( $68 )🍹去到呢度你就會見到每台都至少嗌咗一杯,超可愛啊,有個濟州嘅柑橘🍊係上面,打卡一流呀😍😍果汁同乳酪Mix埋一齊,勁清新,仲有啲健康嘅感覺添

熱情金菠蘿沙冰( $48 )🧊🍍咦點解菠蘿沙冰會係漸變紫色嘅?🤭🤭同三文治嘅菠蘿一樣,都係勁sweet sweet ,最近天氣熱到就嚟溶,叫返個沙冰就啱晒超級透心涼🥶