2021-03-10
因為3月8日係婦女節, 想帶媽媽出街食個晚飯, 等佢煮少餐放個假, 所以帶佢去食海鮮小菜!呢間裝修好懷舊, 好似回到8,90年既感覺, 媽媽未入去已經比門口吸引住! 入到出不停講返舊事既趣事!環境十分奪目, 但食物質素對我黎講先係最緊要!除左一後餐牌外, 都有孖寶套餐, 價錢合理!由於媽媽鐘意食海鮮, 所以叫左椒鹽大連鮑魚, 豉椒炒大蜆, 另外叫左一個孖寶A 呢個椒鹽大連鮑魚真係非常特別, 平時都只係有蒸鮑魚, 今次食椒鹽煮法, 一d都唔係好難咬, 好入味, 亦無搶走鮑魚既鮮味!!而且鮑魚好大隻, 目測應該有6頭左右! 豉椒炒大蜆一送上檯時我同媽媽都哇左一聲, d蜆真係好大隻, 好少見到以呢個價錢食到又大隻又鮮既炒蜆!豉椒味唔會好重, 唔會好咸, 非常好!孖寶A入面既招牌瑤柱走地鷄(半隻) 鷄肉好嫩好滑, 鷄皮好薄, 脂肪比例少, 表面有好多炸蒜同瑤柱, 配搭得好好!醬汁有薑蔥同泰式辣醬!最後係金蒜銀絲蒸大元貝同樣都係大大隻, 好肥美好新鮮! 好多蒜蓉放入去蒸! 簡單又好味!整體黎講, 海鮮樣樣都好新鮮好大份! 媽媽每道餸都讚! 媽媽食得開心我就放心, 下次會再帶媽媽黎食多次! 等
環境十分奪目, 但食物質素對我黎講先係最緊要!
除左一後餐牌外, 都有孖寶套餐, 價錢合理!
由於媽媽鐘意食海鮮, 所以叫左椒鹽大連鮑魚, 豉椒炒大蜆, 另外叫左一個孖寶A [招牌瑤柱走地鷄(半隻) & 金蒜銀絲蒸大元貝]
而且鮑魚好大隻, 目測應該有6頭左右!
豉椒味唔會好重, 唔會好咸, 非常好!
孖寶A入面既招牌瑤柱走地鷄(半隻)
醬汁有薑蔥同泰式辣醬!
最後係金蒜銀絲蒸大元貝
同樣都係大大隻, 好肥美好新鮮!
好多蒜蓉放入去蒸! 簡單又好味!
整體黎講, 海鮮樣樣都好新鮮好大份! 媽媽每道餸都讚!
媽媽食得開心我就放心, 下次會再帶媽媽黎食多次! 等佢可以懷緬舊時又可以食美味餸菜!