2020-08-26 119 瀏覽
抗疫日常, 外賣變成新常態。今日試下用網上外賣平台點餐, 喺 武藏拉麵 揀咗我最鍾意嘅日本料理, 番屋企慢慢歎!叉燒沾汁麵湯底有可白、黑、赤, 點了白湯。 個人較喜歡豬骨原味, 濃郁甘香, 咸道適中。沾汁比傳統拉麵湯底稠口杰身, 每一注麵條沾上濃郁湯汁, 非常惹味, 令人回味無窮!日式叉燒、溫泉蛋配多蔥和甘筍。日式叉燒偏瘦唔油膩, 肉質淋身軟熟。溫泉蛋流心有蛋香。牛肉鯖魚日式四格便當跟前菜、白飯、味噌湯。鯖魚煎得外皮香脆, 肉質結實, 無骨啖啖肉。日式洋蔥牛肉柔軟嫩滑, 醬汁惹味, 送飯一流。日式煎餃子 底皮煎得香脆, 皮薄煙韌, 建議趁熱蘸上醋汁來食, 一口一隻, 好食到停唔到口!武藏炸雞 小食嚟講份量不少, 外脆內嫩有肉汁, 無骨啖啖肉。

叉燒沾汁麵

牛肉鯖魚日式四格便當