2018-03-29
自從知道香港開左橘焱胡同,一直好想去食,之前去台灣旅行時專程去試,食完一直回味,終於約埋食肉獸姊妹一齊去食啦餐廳位於尖沙咀寶勒巷,地點方便易找~我地一行四人,安排坐一般的四人座位,每枱中間有一個電爐,食物上枱後會有店員為我地介紹及燒食物,全程不用自己動手~聽店員講,如果一行二人的話會被安排坐吧枱,吧枱無咁舒服,但就用炭爐燒食物,更有風味~蟹膏生干貝 $100我地叫左一份share,$100有兩件,帶子size屬珍寶大小,鮮甜,非常厚身,中間壤入鮮蟹膏,味道甘香~達拉斯 $188一格格既小四方體,食落爽嫩,肉汁一個唔覺意係咀裡大爆發,油脂香,牛味香...每日限量供應,好回味🤤🤤🤤外層燒得焦香,肉汁住鎖到中間~燒烤網每燒一款食物都會更換一次,確保每款食材都不會被其他食材影響到本身的味道,亦不會燒焦~非常推介厚切翼板肉 $228另外亦點了翼板肉,油花分布均勻,不會很肥,口感細嫩~白飯 $20食燒肉必點白飯~胡麻水菜沙拉 $55亦揀左份沙律,可以去除吃肉既油膩感~墨魚香腸 $110以大量墨魚製成,口感彈牙,有鮮味,真材實料的墨魚香腸~方間較少有,很值得試~綜合野菜 $50最後店員以為我地燒野菜
餐廳位於尖沙咀寶勒巷,地點方便易找~
蟹膏生干貝 $100
達拉斯 $188
外層燒得焦香,肉汁住鎖到中間~
非常推介
厚切翼板肉 $228
另外亦點了翼板肉,油花分布均勻,不會很肥,口感細嫩~
白飯 $20
食燒肉必點白飯~
胡麻水菜沙拉 $55
亦揀左份沙律,可以去除吃肉既油膩感~
墨魚香腸 $110
綜合野菜 $50
最後店員以為我地燒野菜,一客有齊粟米,翠肉瓜,青椒,茄子~
粟米香甜多汁,少少焦,非常香,作為今餐的結尾,好完滿~