2024-04-17
今日男朋友話帶我去食一間由細食到大既餐廳,因為佢以前係呢度附近住,屋企人有帶過佢黎食,咁有意義,就襯半週年既時候去試下啦!😝 聽店主講呢間餐廳有45年歷史,加埋舊址就更加耐!好多一家大小幾代同堂咁返黎食飯架!🔴金壘海鮮拼盤入面包齊晒魚、蝦、蟹之餘,仲有吉列蠔同青口,大部份想食既海鮮都有,三文魚煎得好香,青口新鮮,長腳蟹一開成條蟹條可以慢慢食!吉列蠔夠香口,成個拼盤份量十足。🟠炭燒美國牛小排我地叫左五成熟,鮮嫩度剛剛好,牛味濃郁,有炭燒香味。🟡法式香草焗田螺酥盒酥皮既牛油味好香,咬落去感覺好鬆脆!加埋田螺肉口感好豐富。🟢牛肝菌松露意大利雲吞份量真係好多,我食到勁飽😝😝每一舊都勁大舊!雲吞入面fill晒滿滿既牛肝菌再加上松露既香味😍🔵香煎法式鵝肝配鮮藍莓汁鵝肝夠晒肥美,而且煎到好香,啲油脂咇晒出黎好好食,加上藍莓汁,酸酸地中和返個酒膩感。🟣酥皮豆腐花真係第一次見😳😳聽店主講好多人專程黎食呢個甜品,豆腐花夠晒甜,溝埋酥皮感覺好新奇,黎到值得試試!
🔴金壘海鮮拼盤
🟠炭燒美國牛小排
我地叫左五成熟,鮮嫩度剛剛好,牛味濃郁,有炭燒香味。
🟡法式香草焗田螺酥盒
酥皮既牛油味好香,咬落去感覺好鬆脆!加埋田螺肉口感好豐富。
🟢牛肝菌松露意大利雲吞
🔵香煎法式鵝肝配鮮藍莓汁