2020-02-01 2297 瀏覽
我第一次在peak cafe是在山頂紅屋餐廳,陳年往事,當年好高級,中式牌扁,鏡,藤椅,點三文魚印度烤餅,因為最抵食又食飽肚,隔一段時間第二次來係請我阿爸媽食,食同樣菜,都係好好味,當年那裏有那麽多西餐,煙三文魚都不是普遍。此Soho peak cafe也屹立此處超過十年,跟山頂設計意念差不多,今次來,又好似轉手,侍應 bartender 完全換了,另一邊舖已無租,客人少咗,大把枱。在此飲完happy hour,又無訂枱食飯,不如就在此處食晚餐。PCB House Salad$112~乾蕃茄 芝麻菜, 牛油生菜 牛油果、青瓜 芝士、 甜醋油、 洋蔥、車厘茄,橄欖、好豐富,材料多樣化,加些果仁碎,就perfect。磨菇菠菜煙肉pizza$148 ,菠菜焗後黑色,又不是燶苦,也不脆,軟腍,多煙肉磨菇,皮夠香脆,硬脆,配芝士,三生三世配搭,好滋味,加啤酒。baby back ribs$98, 三大件,烤程度不十分燶,熱辣辣,燒烤甜醬,肉質鬆軟彈性,最緊要伴食炸薯條,不點茄汁,點甜醬汁,配Vedett啤酒@56,抵飲!行過士丹頓街及伊利近街好多店舖關了都冇出租,經濟可想而知,由盛變静,就好似人

PCB House Salad$112

行過士丹頓街及伊利近街好多店舖關了都冇出租,經濟可想而知,由盛變静,就好似人生由燦爛歸於平靜!
煙肉蘑菇菠菜pizza
pcb house salad