2021-10-20
位於九龍城嘅小曼谷出名好好食😋, 最近開左新店”BTS美食站”喺正正宋皇臺站出口隔離, 地點方便到google map都唔使開呀, 工業風裝修, 食物質素超班.🦀泰皇咖哩法包軟殼蟹泰國名物麵包蟹嘅變奏法包軟殼蟹, 法包焗到奇脆無比, 裝滿美味嘅濃濃咖哩, 軟殼蟹at least有兩隻嘅份量, 又脆又啖啖肉勁好味呀.🍖泰式豬手飯另一個必食item非li個豬手飯莫屬🤤, 雖然我成年無得去泰國但我夠膽講佢係exactly泰國味道, portion仲要係大份嘅. 豬手皮腍軟又充滿骨膠原, 夠唒多滷水汁喺飯底, 滷蛋+酸菜+芥蘭齊唒, 勁正宗好味.🍢串燒 雞腎Li枝雞腎完全改變唒一向要小小牙力咬開嘅印象, 想講點解可以做到咁易咬而又帶點爽嘅口感?? 點都要嗌返串呀.🥤椰汁🥥沙冰, 泰式奶茶大大杯泰式特飲, 除左味道夠唒正之外, 一定要讚店員拎黎時有提及到特別調較左小冰小甜, 唔係擺低就走左去👍🏻👍🏻👍🏻, 同埋肥叔叔經理真係超熟悉運作+好有耐心.
🦀
🍖
🍢
串燒 雞腎
串燒 雞腎
🥤
椰汁🥥沙冰, 泰式奶茶
椰汁沙冰
泰式奶茶