2012-05-13 422 瀏覽
買了19蚊的團購2餸米線/紅薯粉+豆漿,今日2點幾就來試下,店內好多人,只有搭枱2人位,店內只有一位阿姐落單,佢忙咗好耐先輪到我地,我要了生菜+包心魚丸+清湯紅薯粉,男友要了牛肉、墨丸、bb四川麻辣的山西刀削麵(仲有雲南酸辣和重慶酸辣,唔知有乜分別呢),因為串燒可以買一送一,就要了絕味牛肉串,等咗8min串燒先到,想不到是如此的瘦弱,感覺上是將原來2串的肉分成4串般,但見到別枱原價都是一樣的,味道有點辣,仲越食越辣唔係好食得出係唔係牛,很乾身0肉汁,但味道是合格的(香料分),再過一會麵送到了,這間的紅薯粉特別的強韌,如果不是用門牙不停鋸斷的話(用其他牙齒係咬唔斷的),可能有機會哽親,小朋友就千奇唔好食,夾唔斷的,食得頗辛苦,但其實本身是有益又好吃的,只係這間真係好韌,生菜很翠綠,包心魚丸還以為會爆醬,所以小心翼翼地吃,結果沒有,魚丸裡面包了牛肉色的肉粒,味道很鮮,好吃,湯底都很鮮甜,我至少喝了半碗男友的刀削麵很闊身,我試了一口湯底立即見效,連忙喝豆漿解辣,他說bb辣佢都唔係好頂得順,一直流鼻水,野飲唔夠飲,要快快食完出去買團購價錢其實頗便宜,不過正價又未必會來,服務的話除了第一句叫我地
絕味牛肉串
生菜+包心魚丸+清湯紅薯粉
牛肉、墨丸、bb四川麻辣的山西刀削麵

團購價錢其實頗便宜,不過正價又未必會來,服務的話除了第一句叫我地寫紙仔之外和上菜基本上係0交流,因為得1-2個人在做,但又滿坐,食物唔算特別好吃,再進機會好微
2012-03-17
用餐優惠