2023-04-18 362 瀏覽
.森野薈 (元朗).位於錦田 遠離都市煩囂 可享受片刻田園風光的 的小度假天地🫶🏻🫂被植物和陽光包圍 佔地超過20000呎歡迎主子 🐶🐱更有好多小朋友玩樂區域👶.食物方面 很有田園味道選擇的set 不多..但基本上set裡面的東西 款式還是很多樣化的even 沒有說好好味但正常🤣 靠你烤功但.. 其實就係食一個「感覺」🥰.煮茶 + 燒烤豐盛套餐 $168(以下credit大幫手🤣)一壺茶+一個陶鍋肉類:肥牛、雞翼、肉丸、芝士腸主食:麵包、蕃薯、薯仔、粟米、年糕、燒賣零食:紅棗、花生、棉花糖、柑- 小tips-有咩需要都可以問店家 有部分隱藏調味料&用具.卡路里我分為鍋物 vs 非鍋物逐個計太密密麻麻 兩張圖加埋就係total卡路里⚠️如果外食估算 你就估自己食咗幾多% of total就ok!eg. 我當日大概食咗total嘅7成份量.. 我就total kcal x 0.7 以便我計算 和 紀錄🫶🏻.價錢其實好均真環境 體驗都好chill & 舒服如果🚗可以泊門口位(但如果當日太多人🚗就可能要等位 或者泊鄰近停車場)呢到parking就free嘅 🫶🏻.短暫的來個偽旅行吧 阿門🫂🐾.#
森野薈 (元朗)
被植物和陽光包圍
佔地超過20000呎
歡迎主子 🐶🐱
更有好多小朋友玩樂區域👶
食物方面 很有田園味道
選擇的set 不多..
但基本上set裡面的東西 款式還是很多樣化的
even 沒有說好好味
但正常🤣 靠你烤功
但.. 其實就係食一個「感覺」🥰
煮茶 + 燒烤豐盛套餐 $168
(以下credit大幫手🤣)
一壺茶+一個陶鍋
肉類:肥牛、雞翼、肉丸、芝士腸
主食:麵包、蕃薯、薯仔、粟米、年糕、燒賣
零食:紅棗、花生、棉花糖、柑
- 小tips-
有咩需要都可以問店家 有部分隱藏調味料&用具
卡路里我分為
鍋物 vs 非鍋物
逐個計太密密麻麻
兩張圖加埋就係total卡路里
⚠️
如果外食估算
你就估自己食咗幾多% of total就ok!
以便我計算 和 紀錄🫶🏻
價錢其實好均真
環境 體驗都好chill & 舒服
如果🚗可以泊門口位
(但如果當日太多人🚗就可能要等位 或者泊鄰近停車場)
呢到parking就free嘅 🫶🏻
短暫的來個偽旅行吧 阿門🫂🐾
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic日本餐 #calorieswithmic元朗