2014-02-09 2207 瀏覽
之前見團購有做點心宅急便,99蚊可以買相等於200蚊嘅coupon,見到都幾多人買,所以就買左張試一試。其實呢度都係幾僻下,唔係好就腳。由於我地係book左5點鐘,所以入到去只見到幾枱客。呢度坐得絕對比果間米芝連點心舒服,唔迫,而且呢度侍應服務態度都幾好,唔會因為你係買團購而白眼你,加分。個餐單無乜特別點心,同出面啲點心鋪大同小異。上點心速度都算快,唔使等到頸都長如果用正價食呢度嘅點心,我個人認為有少少貴,eg..18蚊得兩粒燒賣。粟米豬肉生煎包+芝士薯餅生煎包啲皮太厚,啲料相對較,唔juicy,無肉汁流出來。無期望所以無失望。芝士薯餅都ok..炸到脆卜卜,食左一個半都唔覺滯。呢個牛肉金茹卷,無乜味,啲皮好厚,饀唔夠多,食左半嚿仔就放棄了。蒸鳳爪係飲茶必食嘅,味道濃郁,又唔太油,都幾好味。蟹粉小龍包+蝦餃小龍包熱辣辣食好好味,如果多啲肉汁就好囉。蝦餃得兩粒咁大把,啲皮唔夠滑,無乜特別,食完唔會再想要再食多粒嘅衝動。燒賣都係兩粒一籠,無乜驚喜,味道中規中矩。食物質素一般,好再有服務同環境搭救。
個餐單無乜特別點心,同出面啲點心鋪大同小異。
上點心速度都算快,唔使等到頸都長

粟米豬肉生煎包+芝士薯餅
芝士薯餅都ok..炸到脆卜卜,食左一個半都唔覺滯。
蒸鳳爪係飲茶必食嘅,味道濃郁,又唔太油,都幾好味。
蟹粉小龍包+蝦餃
小龍包熱辣辣食好好味,如果多啲肉汁就好囉。
燒賣都係兩粒一籠,無乜驚喜,味道中規中矩。

食物質素一般,好再有服務同環境搭救。
2014-02-06
用餐優惠