2019-07-16 963 瀏覽
土瓜灣不嬲都係隔涉之地,入左去又唔識出番黎果隻,但今日特登都同個Frd食。之前約左佢食巧興,撞正佢禮拜二休息,摸門釘食不了。 (大家要食留意了)今日大家都放假,突登帶佢去多次食巧興。巧興真係好好食,係我以前係附近做野發現既,Lunchtime真係坐滿晒。佢Menu痴左係牆,有淨叫水餃同麵食。我叫左我最愛既牛肉麵,朋友叫左京式水餃麵,另外我好想食三鮮餃,都叫左半份Share。牛肉麵: 個牛肉係薄切,肉同脂肪比例係7:3左右,好好食,係鮮肉無雪味。京式水餃麵: 水餃係好多九菜既餃子,皮薄好多Filling,真係好好食,如果鍾意食湯餃可以試依個。兩碗麵都係用牛湯+粗麵+白菜,份量好多,我朋友食左半碗就投降了。另外佢麵底同潮州麵鋪係唔同,佢種粗麵可以吸番牛湯底,好Match。煎三鮮餃: 其實佢煎餃係炸完再煎,如果鍾意香口野一定要食,佢個皮有少脆,咬落去就淋,之後就食到好味既Filling。我最鍾意食巧興既三鮮餃,入面有蝦、豬肉、九黃,好少地方會整依種京式餃子,好好食呀!總結,巧興抵食,平靚正呀,果然係土瓜灣名物! 遲D開左土瓜灣站,個站好近佢門口,第日唔知會唔會因為加租無得食,依加有得食既話,

今日大家都放假,突登帶佢去多次食巧興。

佢Menu痴左係牆,有淨叫水餃同麵食。

牛肉麵

京式水餃麵

京式水餃

三鮮餃半份
三鮮餃

總結,巧興抵食,平靚正呀,果然係土瓜灣名物! 遲D開左土瓜灣站,個站好近佢門口,第日唔知會唔會因為加租無得食,依加有得食既話,不妨去試下呀!
2019-07-15
牛肉麵
京式水餃麵
三鮮餃半份
  • 牛肉麵,京式水餃麵,三鮮餃