2024-01-09
今日趁假期去左土瓜灣啟岸同朋友行下,大鄉里出城好似冇係土瓜灣行過街,啟岸個商場真係好Chill☺️☺️成個商場掛曬燈籠🏮日式既裝修擺設真係好有放假mode🧡行到咁上下比呢間播住跳下跳下既輕快音樂cafe吸引左入去😝 度度都見到富士山既圖案,好舒服呀真係☺️☺️店員話因為假日原因,御爺自家製奶凍同Tiramisu一早就賣曬啦🥲真係好想試下,見個個都推薦。Any肥,我地點左個紐約芝士蛋糕(New York cheese cake)、柚子芝士蛋糕(Yuzu cheesecake)、熱芋頭鮮奶綠(Hot Fresh Green Mike Tea)同熱薑佬紅茶(Hot Uncle Ginger Black Tea)。🧀紐約芝士蛋糕(New York cheese cake)$46 濃郁的芝士口感,口感超醇厚又滑順☺️整體味道不會過於甜膩,帶有微微的酸味,所以芝士的香氣更加突出,值得推薦比大家🙌🏻🙌🏻🧀柚子芝士蛋糕(Yuzu cheesecake)$46 柚子既清新風味同芝士濃郁口感完美融合👍🏻蛋糕質地勁細緻,入口即融,真係令我地耳目一新同愛不釋口呀😋😋鍾意柚子味嘅朋友,千祈唔好錯過呢個🥰🥤熱芋頭鮮奶綠(H
🧀柚子芝士蛋糕(Yuzu cheesecake)$46
🥤熱芋頭鮮奶綠(Hot Fresh Green Milk Tea)$33
芋頭香搭鮮奶同綠茶,口感豐潤順滑,芋頭味帶點甜蜜,不錯不錯😃😃
🥤熱薑佬紅茶(Hot Uncle Ginger Black Tea)$38
濃郁薑味,微帶辛辣,茶香濃郁,仲加咗小小芋圓落去,令酷愛薑味既我,飲到好滿足☺️☺️👍🏻
🏠環境:9/10
🌟味道:8/10
💰性價比:7/10
🙇🏻服務:8/10
御來光茶社
📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下17號舖
#hkfood#hkfoodie#852food#cheesecake#相機食先#japanstyle#hoildaymood#hktkw#milktea