2024-05-23
今晚約左朋友係土瓜灣拎手信, 佢話好有興趣試下呢間係北帝街既地中海餐廳, 呢到提供不少中東菜式, 菜式亦多樣化。餐廳環境裝修好有中東色彩,座位舒適, 仲播放好好聽既中東歌曲, 猶如置身於地中海國家的餐廳, 諗起我地以前去地中海旅行的relax感覺。*Hummos Har - $95香辣鷹嘴豆泥加左橄欖油配上熱烘烘軟熟的彼得包, 食落辣辣地又好順滑,好有層次, 越食越想食, 好味~*Lamb Testicle - $160呢個係羊蛋蛋, 好特別, 第一次見餐廳入面有得食呢種傳統的頭盤, 食落texture似帶子, 口感軟綿, 味道溫和~*Whole Chicken - $380烤全雞伴雜菜, 每隻約1.5公斤, 雜菜包括有紅蘿蔔, 香菇, 蕃茄仔, 薯仔, 紫蔥頭, 雞隻係斬件上, 份量都好多, 烤得很香~*Bozza - $65雲尼拿雪糕卷外鋪滿很多開心果果碎,食落有咬口, 配合埋冰凍雪糕, 好夾, 唔會太甜
*Hummos Har - $95
*Lamb Testicle - $160