2022-11-04
呢間食大閘蟹嘅餐廳可以話係我近期食過性價比最高 最推介既餐廳!秋聚大閘蟹套餐HK$388/位(星期一至五)HK$418/位(星期六、日及假期)套餐每人包左兩隻5兩蟹!勁抵!土瓜灣比我嘅感覺係好舊,本身冇特別留意到呢間餐廳嘅裝修~去到發現我裝修好現代風,簡約得黎好舒服!去到嗰下已經有啲surprise🤣清蒸大閘蟹(2隻)佢哋係即叫即蒸,所以上到枱好熱好辣手🤣男朋友好興奮地話全部都係公黎!一打開係就爆曬膏勁正!而且蟹肉都好多!勁滿足!荔枝蕃茄拌拉絲水牛芝士條呢個一開始冇咩期望🤣點知一食落口勁surprise !個蕃茄勁重荔枝味勁特別!食完幾fresh水牛芝士條就正正常常唔會太咸太油膩~幾好食!菠菜松露帶子湯菠菜同松露嘅味道都好重,一上枱已經勁香,入面仲有勁多粒帶子粒,絕對唔hea蒜片牛油鳳尾蝦蝦好爽口好厚肉,不過菇就有點油蟹粉小籠包呢個有點失色,只係普通嘅小籠包加蟹粉醬~蟹粉醬嘅味唔係好食得出杞子浸菜苗出街有菜食就最開心,佢有勁多蟲草花同菜苗,清清甜甜幾好食臘味糯米飯糯米飯唔會太乾太濕,加埋啲臘味鹹香味啱啱好~食完大閘蟹呢啲寒嘢再食一碗暖笠笠嘅糯米飯就很c服薑茶湯丸薑茶薑味都幾重,而且唔太
秋聚大閘蟹套餐
HK$388/位(星期一至五)
HK$418/位(星期六、日及假期)
套餐每人包左兩隻5兩蟹!勁抵!
清蒸大閘蟹(2隻)
荔枝蕃茄拌拉絲水牛芝士條
水牛芝士條就正正常常唔會太咸太油膩~幾好食!
菠菜松露帶子湯
蒜片牛油鳳尾蝦
蝦好爽口好厚肉,不過菇就有點油
蟹粉小籠包
杞子浸菜苗
出街有菜食就最開心,佢有勁多蟲草花同菜苗,清清甜甜幾好食
臘味糯米飯
薑茶湯丸
薑茶薑味都幾重,而且唔太甜,夾捚芝麻湯圓一齊食很c舒
Overall很高質性價比又很高,走嗰陣發覺9成人都叫呢個set😂證明啲咩唔洗我講了吧