早幾日同好姊妹行完山之後就去左間新開冇耐既日式居酒屋到吹下水食下飯,享受下屬於我地既二人世界😜我地食左:👉🏻✨北海道花魚✨ $98每日鮮燒日日唔同款,是日有北海道花魚,中意食魚既我梗係叫梨試吓啦😋可能咁啱冬季時令嘅關係,花魚肥美又厚肉,只係比我前臂短少少;魚肉帶有優雅油脂既香氣、鮮味濃厚,風味獨特,大條夾抵食👍🏻✨鮮選5點刺身✨ $168每日都由廚師精心挑選五款最時令既海鮮做刺身,所以日日既組合都未必-樣;是日鮮選系三文魚、章紅魚腩、吞拿魚、油甘魚腩同阿根廷紅蝦;阿根廷紅蝦好大隻,其餘幾款刺身夠哂厚切大塊,全部都好鮮甜同有彈性👍🏻✨鮮燒甲羅配多士✨ $88蟹殼上面放咗滿滿嘅蟹膏、蔥花、蟹籽同粒生既鵪鶉蛋,睇到都想食;蟹膏蟹味十足,入口軟滑綿綿, 混入其他材料後,味道更加鮮;放上香脆多士-齊食,個種鬆脆鮮香,雙重口感滋味真系好正👍🏻✨燒生蠔(2隻)✨ $48落左大量蒜蓉-齊燒,蒜味十足🧄✨免治雞肉棒✨ $42免治雞肉棒入面夾雜住d雞軟骨碎,口感軟中帶脆,感覺幾得意,同甜甜地既月見汁味道好夾😽✨青椒魚滑(麻辣)✨ $32呢到d串燒大部分都可以自定日式/麻辣或沙嗲口味😍呢串我地揀左麻辣味 👍

我地食左:👉🏻

✨北海道花魚✨ $98

✨鮮選5點刺身✨ $168

✨鮮燒甲羅配多士✨ $88

✨燒生蠔(2隻)✨ $48

落左大量蒜蓉-齊燒,蒜味十足🧄

✨免治雞肉棒✨ $42

✨青椒魚滑(麻辣)✨ $32

呢到d串燒大部分都可以自定日式/麻辣或沙嗲口味😍呢串我地揀左麻辣味 👍🏻又麻又辣好惹味

✨和牛串(日式)✨ $58

肉質柔嫩juicy,肉味濃郁

✨珍寶菇✨ $28

上枱個時已經切好哂片,同朋友開心share都好方便

✨焦糖燒菠蘿✨ $20

甜甜酸酸好開胃😍

✨燒粟米✨ $18

✨川日涼烏冬✨ $68

呢個涼拌烏冬既組合幾特別,入面配料有蟹柳、芫荽、花生、芹菜、蔥花、海帶同大量蟹籽,四川、日式風味各佔一半;醬汁喺四川嘅麻辣汁,醬汁花椒味好重,算不上好辣,但麻度好夠,唔太食得辣嘅小妹都接受到😽味道比我想像中好食,話咁快就清晒碟👊🏻

飲品叫左:

✨巨峰提子乳酸梳打✨ $28 x2

巨峰提子味好重,香香甜甜又夠氣,系小妹中意既味道😍

呢間居酒屋價錢合理、環境又靚、食物高質之餘,職員仲要好主動 ,服務態度超好👍🏻👍🏻我同姊妹都食得開心又滿足🫶

🏮鮮燒•酒屋

📍土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B號舖