2017-12-03 784 瀏覽
每年聖誕季都必到Landmark打卡。近距離欣賞完啲聖誕裝置,抬頭見到三樓玻璃窗口位嘅招牌同枱椅,一時心痕想食Tea。好老實,啲景靚過啲食物。$500+嘅雙人Tea Set,城中絕對不乏更好選擇。我個人最欣賞Scone,趁熱搽上cream同士多啤梨果醬,入口松化,滿口奶香、果香同牛油香味,非常滿足。但雙人Tea set比四個scone加兩個mini 牛角包未免太多,且其他靓質素嘅甜點非常有限。咸點中,較為出色嘅係魚子醬cracker。D魚子醬份量都足,唔似某D商舖假魚子醬之名,點綴兩三粒便敷衍了事。細杯裝嘅係粟米撈something,味偏鹹,可能我口拙,食唔出咩特別之處。甜點中較為特別嘅係cranberry個款同最右嘅紅酒慕斯。慕斯下層嘅朱古力脆脆確實增添些許風味同口感。其他幾樣不外乎抹茶cake 朱古力泡芙,好難失手,中規中矩。總體食物品類同質素都跟唔上個價錢。好彩食左一陣,中庭聖誕裝置亮燈表演,為整個體驗大大加分,聖誕季,點都係開心啦!