2020-04-01
Thai Food💛💛💛 Thai Yummy🥢💫..有冇人同我一樣,呢段疫情期間封晒關 都會心思思想離港行開下。但無論出差`旅遊`探親,畢竟而家都唔係一個合適既時候,咁點算好❓唯有食住其他國家既正菜,一解思愁吧。自實施左一系列政策,出街食飯 其實都算好安心。入餐廳店員💁🏻♀️ 會先幫你量體溫,餐桌枱與食客之間亦保持合適既距離,人流少左 空間多左 餐枱亦大左,食飯當然舒服左👻 哈哈。ll Grilled Lamb Rack $95ll Grilled Fan Scallop $26ll Grilled Razor Clams $36泰菜都有燒烤吃呢。先來肥美既燒羊架🐏 有3大件,羶味不算重;海鮮類既扇貝🐚`聖子一皇🐚,可以一解海鮮之癮呢。ll $105Baby Oyster w/ Lemongrass Pot選用新鮮肥美既本地生蠔,輕輕作泡油處理 保持嫩滑。加上泰式香料頭:金不換、香茅、蔥頭、辣椒🌶 等煮成既醬汁,充分滲進每隻蠔肉當中,令蠔煲香氣撲鼻,蠔肉鮮嫩肥美。ll $78Stir Fried Bean Sprout in Thai Style芽菜平時餐廳很少吃,而泰國芽菜🇹🇭相較
l[燒羊鞍]l Grilled Lamb Rack $95
l[燒扇貝]l Grilled Fan Scallop $26
l[燒聖子皇]l Grilled Razor Clams $36
l[香茅蠔仔煲]l $105
Baby Oyster w/ Lemongrass Pot
l[泰式炒芽菜]l $78
芽菜平時餐廳很少吃,而泰國芽菜🇹🇭相較於本地芽菜幼細呢,不只味道天然清甜,更有著粗身既特別口感。加上泰式醬汁 一碟真正泰菜。
l[豬手飯]l $68
Rice w/ Pug Trotter
泰菜代表豬手🐽,豬皮炆得軟腍入味,骨膠原滿滿,夾集豬手肉同吃,滋味。
疫情期間,大家更意識到衛生既重要性。而且真係有人來巡查餐廳,店員既服務亦到位,近近地在家附近都係一個好選擇。