2006-03-01
經常都冇位,而且得我同老婆兩個又食唔到好多野,所以遲遲都未去試,終於一次約左幾個friend,就去試下啦!我地叫左青口,pizza,意粉,意大利飯& 豬扒。先黎麵包同沙律,麵包唔夠鬆軟,d醋同olive oil要分配,唔係擺o係枱俾人自己倒,感覺好小家。沙律就普通啦!頭盤叫左青口,味道唔錯,個茄醬酸酸地,配合埋d蒜片,好香。如果青口改用細隻d嘅baby blue就更好。個pizza好誇張,table size,真係成張枱咁大,可揀兩款味,海鮮就普通,個辣雞就好惹味。都係個餅底唔掂,一係就薄d脆d,一係就厚d鬆d,可惜佢唔薄唔厚,唔脆唔鬆,到喉唔到肺,爭d爭d。意粉揀左蜆肉牛油汁意粉,意粉彈牙煙韌,蜆肉大大隻,牛油汁都好香。什菌意大利飯非常出色,好香芝士味,飯唔會太硬,有咬口,值得一試。豬扒都唔錯(唔記得叫咩名,不過menu得一款豬扒),兩大塊,個汁好特別,「傑傑」地,好香芝士、香草味。整體都唔錯,o係新界區好難搵到咁有水準嘅意大利餐廳。
我地叫左青口,pizza,意粉,意大利飯& 豬扒。
整體都唔錯,o係新界區好難搵到咁有水準嘅意大利餐廳。