餐廳: Tokio Joe
資訊:

蘭桂坊一帶除了酒吧多之外,發現到有一間日本🇯🇵餐廳Tokyo Joe內裡裝修有種古典日本風味,而且燈光柔和好岩傾計聚會👍🏻JOE'S TASTING MENU$1180/位前菜🥗枝豆、芥末八爪魚、白蝦刺身刺身🐟迷你吞拿魚沙律、吞拿魚腩刺身:吞拿魚入口即溶非常新鮮,油香感好重😋深海池魚厚切肉質肥嫩、火炙左口魚邊夠香咬落去好甘香✨汁煮鮑魚幾彈牙!壽司🍣辣味吞拿魚炸壽司好特別,吞拿魚辣辣地夠惹味,配埋炸壽司口感好香口!牛油果軟殼蟹卷🥑外層好Creamy,配搭脆卜卜軟殼蟹👍🏻仲有火炙,北海道帶子、深海池魚、北海道海膽😋天婦羅:用紫蘇葉有份香味獨特,而且口感脆卜卜幾滋味👍🏻天婦羅有辣味三文魚及比目魚。佐賀和牛薄燒:入口肉味濃厚,配上香蔥、蒜片非常好配搭!龍蝦湯稻庭烏冬:湯底味道剛剛好,好岩我唔會太重口味,可以飲多幾口都唔會漏🫢烏冬吸晒湯汁好滑好入味,再配上花竹蝦天婦羅好滿足🍤甜品:京都抹茶雪糕,其中一球超多紅豆🫘甜甜香濃紅豆味我好鍾意❤️
內裡裝修有種古典日本風味,而且燈光柔和好岩傾計聚會👍🏻

JOE'S TASTING MENU$1180/位

前菜🥗枝豆、芥末八爪魚、白蝦刺身

刺身🐟

壽司🍣

佐賀和牛薄燒:入口肉味濃厚,配上香蔥、蒜片非常好配搭!