2021-11-04 339 瀏覽
因為屯馬線開通左之後,多左機會去土瓜灣覓食,今日就同友人去了位於土瓜灣既呼吸星球。其實餐廳位置都唔係太近地鐵站,反而係喺土瓜灣站同宋王臺站既中間。餐廳內布置好有特色,好多特別嘅擺設,好有去左沖繩既感覺。我同朋友起初被安排坐在比較入的位置,座位比較窄,燈光比較昏暗,好有壓迫感。好在之後可以轉番去坐在近窗的卡位,感覺比較良好。至於食物方面,我同友人分別叫左:兩款定食都好有水準,伴碟小菜都好好食。叫飲品時發生左一件小插曲,話說店內要求所有食客都一定要叫一杯飲品。我地就直接依我地對水果的喜好叫了2杯有「推介」既飲品,冇詳細去睇個飲品的全名,只係我地order時先好奇問侍應 「燒酎」點解,先知原來係酒精飲品,好在都有好多無酒精飲品選擇。

餐廳內布置好有特色,好多特別嘅擺設,好有去左沖繩既感覺。

至於食物方面,我同友人分別叫左:

柚子清湯石垣牛燉肉定食

京葱手打漢堡定食

兩款定食都好有水準,伴碟小菜都好好食。

2021-10-23
柚子清湯石垣牛燉肉定食