招聘中
6天前
薪金面議
6天前
2022-05-15 296 瀏覽
今日超級大雨,突然想食少少辣嘅嘢,於是搵到馬鞍山呢間新泰東南亞餐廳,門口同其他泰國餐廳分別不大,但內部嘅燈光設計及室內裝潢就別具心思。燈罩用了紅綠配膝枝色系,感覺溫馨得嚟有情調,係一家人、三五知己或者情侶都適合嘅餐廳今次叫左香芒軟殼蟹米紙卷、泰國街邊豬肉串、冬蔭功海鮮金邊粉,飲品叫左杯Lychee Mojito,甜品就叫左芒果糯米飯首先上左香芒軟殼蟹米紙卷,朋友話比其他餐廳食過嘅好食,軟殼蟹脆口而不油膩,但唔食蒜嘅朋友記住要整走表面蒜片泰國街邊豬肉一上台已經吸引我嘅視線,就咁睇就知肉汁豐富,咬落肉質鮮嫩,朋友食到想食埋我果串🤣當然比我阻止左冬蔭功海鮮金邊粉有多種海鮮,蝦、魷魚、青口,仲有好多菇👍🏻辣度岩岩好去海島旅行最鍾意叫返杯荔枝特飲,杯Lychee Mojito 令我諗起旅行放鬆嘅感覺,本身唔飲酒嘅我都接受到,酒精成份不重每個晚餐嘅結束,最正就係有個好食嘅甜品,芒果糯米飯甜而不膩,除咗糯米飯之外仲有紫米,我本身唔鍾意食太甜,配合紫米一齊食就甜度適中