2021-11-25 58 瀏覽
之前search過openrice收藏左間餐廳 不嬲都好想試因為地中海菜真係冇咩點食過咁岩同男朋友係附近行街 終於可以試下啦 星期日下午黎到 人唔係好多 但坐係窗邊 聽住音樂感覺好chill都幾適合約埋🐢🍯一齊hea下影下相打卡 好啦睇番個餐牌先其實地中海菜同西餐差唔多 佢近海邊從飲食類型來說,主張簡單烹調,避免高溫油炸與燻烤,以橄欖油作為主要攝取的油脂,每天食用大量深色蔬菜、全穀根莖類、水果以及各種豆類等等。專家學者研究後指出,長期以地中海料理方式選擇食物與烹調方法,對人體最有幫助 而我地揀左辣肉腸pizza, 以手工披薩薄皮,鋪上厚厚的芝士同辣肉腸。佢既pizz餅底超薄, 令人一片接一片, 唔會令人覺得好滯 當然唔少得我地呢2個食肉獸啦。 我地都叫左rib eye medium, 黎到個時賣相好吸引, 的確好大件扒。 另外仲有一個特別既, 少許辣既sauce提供俾你。 但我覺得seasoning可以多少少, 可能舊扒太多舊啦哈 而野飲方面我地點左mocktail, 一個係Pulp Fiction 同埋Hakuna Matata.前者peach味好重, 鐘意蜜桃🍑 真係非叫不可呀,
因為地中海菜真係冇咩點食過
咁岩同男朋友係附近行街 終於可以試下啦

都幾適合約埋🐢🍯一齊hea下影下相打卡

好啦睇番個餐牌先

其實地中海菜同西餐差唔多 佢近海邊

前者peach味好重, 鐘意蜜桃🍑 真係非叫不可呀, 而後者lime味較搶, 岩D喜歡酸既你

如果想係尖沙咀搵間餐廳chill 下, 呢間真係完全岩你呀