由於黎緊個星期去旅行,所以去東涌買番個喼。當然,去Shopping前要補充體力,而我每次黎到東涌都會去Sheraton的灣景薈Chill一Chill! 今次就揀左充滿地中海風情的Cabana Breeze。環境方面無論室外或室內都無得輸,室外就有類似帳篷的包廂,而室內四周都色彩豔麗。至於食物方面除左地中海菜外,都有西式食物,例如扒類、意粉同埋Pizza,而今次就叫左呢度出名的燒春雞同埋海鮮Pizza,再加一杯特飲 Exotic Breeze!首先燒春雞上枱後已經香噴噴,雞皮燒得岩岩好,帶少少焦香,而雞肉夠Juicy。最特別反而係加上香草麵包糠,另外雞肉加左成條Rosemary焗,所以成隻雞都充滿香料味。而配菜係烤薯仔同紫薯,沾上雞汁都好惹味。之後就係海鮮Pizza,呢度的Pizza 除左係手工Pizza,即叫即整外,仲有提供專用石窯爐烤焗Pizza,所以個薄餅皮特別香脆! 而Pizza面的海鮮同芝士好似唔使錢咁,鋪滿成塊Pizza,配上惹味的番茄醬,加上份量大,最後食唔晒要拎走番屋企焗番黎食!無論環境同食物質素都唔錯,另外仲人狗共融,大家如果用Weekend Chill可以考慮呢度,帶

無論環境同食物質素都唔錯,另外仲人狗共融,大家如果用Weekend Chill可以考慮呢度,帶埋毛孩享受週末時光!
2023-02-18
  • 燒春雞