每次經過蘇豪區都見到呢間藍白小屋風既餐廳好吸引💙今日終於有機會坐低試吓🤪 裏面好多地中海風航海嘅擺設🪝感覺好Chill好似去左希臘Santorini旅行咁呀😍 希臘菜嘅口味我都比較少食🤔 但係有特色得來我又覺得幾啱口味🩵整體嚟講好有度假感好正呀🏖️⭐️ Saginaki Cheese 🧀地中海菜嚟講芝士都係好常見嘅食材⚓️ 主要用咗羊奶芝士沾上麵粉同蛋漿去炸🔥羊奶芝士嘅香氣好獨特🐏 炸過之後外酥內軟好有特色🧡⭐️ Grilled Squid 🦑炭烤過嘅墨魚用料新鮮肉質有口感🌊帶上一點焦香 配上酸豆茄子蓉同埋蕃茄🍆 調味清爽特別鍾意酸豆帶嚟嘅酸度🫛整體好開胃⭐️ Grilled Souvlaki 🌯Pita包配上烤肉係好經典嘅希臘主食👍🏻今次揀咗豬肉烤嘅程度啱啱好🥩 值得一讚嘅係Tzatziki Sauce中和咗肉味嘅濃郁🥒⭐️ Baklava 🌰本身以為你哋酥皮會好甜好膩🥧但係真係好有驚喜🥴 配上蜜糖甜度點到為止🍯加上肉桂同埋開心果嘅香氣🥜好有異國既風情⭐️ Berries Smoothie 🍓Smoothie特別加了希臘乳酪🥛唔會太甜但係入口好Smooth🍼 雜莓既味道好天然 🍇
Saginaki Cheese
⭐️ Saginaki Cheese 🧀