2019-02-26
本來今日經過元朗,諗住去試下收藏左好耐嘅南山軒,試下佢嘅流心豬扒/漢堡包,點知原來轉左新餐牌要下午茶先有ohhh好啦,一場來到冇理由唔食架,於是就坐低叫左個常餐叫個陣已經覺得食唔曬,佢仲送左碗湯 lol兜米粉都好大碗,完全唔似常餐size! 一個人係絕對食唔曬架!野食味道方面就一般般,第一時間已經即刻拎起份多士食,但都係稔稔地,冇好香好脆口嘅味道。叉燒奄列啲叉燒粗切存在感強,分量足夠值得一讚炸雞脾冇醃過冇咩味道,肉質有少少柴,嗯同食雞胸冇咩分別,係多左好多油咁解啫重點來了!南山茶冰!就咁睇同普通奶茶冇分別,一開頭仲以為佢上錯添 lol 原來收埋左枝奶茶雪條係入面,又幾有心思喎 食完野再飲都同岩岩上台一樣味 唔會比啲溶冰沖淡利申我平時飲台式飲品會叫走甜,呢杯對我來講太甜了,好重煉奶味,但確係幾濃味最後我都係飲曬佢味道似係一杯雪凍左嘅茶走,但係好高質嘅茶走,鍾意飲甜野嘅朋友一定要叫!最後環境方面確實一般,大部分都係圓台,食茶餐嘅話會坐得唔舒服。同埋冇刀叉冇鹽冇辣椒油。來食下午茶食雞脾奄列用筷子真係有啲難搞。下次來嘅話可能會試下佢個小菜/午餐
叫個陣已經覺得食唔曬,佢仲送左碗湯 lol
叉燒奄列啲叉燒粗切存在感強,分量足夠值得一讚
重點來了!南山茶冰!
就咁睇同普通奶茶冇分別,一開頭仲以為佢上錯添 lol