2023-08-22 661 瀏覽
📍 泰廚娘 (觀塘)觀塘偉業街93號93WYS 7樓01-02話說前日放假陪個女去海濱公園hea,吹下風,感受下暑假嘅尾巴🤭發現左附近有個美食大廈,入面勁多野食😳最後揀咗呢間泰廚娘🤤餐廳空間唔算好大,但係整齊有序,而且牆身以藍綠色為主,加上泰式擺設,令人感覺非常舒適☺️另外都想講下呢度嘅服務都好好,老闆們都非常熱情及好客👍如果有埋甜品就更加好泰式古法咖喱雞飯呢碟飯非常大碟,而且仲俾左原隻大雞脾我哋🤤咖喱屬於香得黎帶有少少甜味,唔會辣,就算唔食辣嘅人都無問題😋另外雞肉又夠嫩滑,啖啖肉,食得好爽🤣泰式豬手飯呢個係店主推介之選,真係味道十足👍本身我唔係太好豬手,因為怕肥肉,但係佢地嘅豬手挑走中間部份肥膏、又炆到好腍😍😍加埋佢地自家特製調味,食落好香,又唔會過咸,而且豬皮又夠彈牙,簡直滿滿骨膠原🥰🥰泰式鳯爪鳯爪好厚身,食落好滿足,酸酸甜甜,非常滋味😍泰式雞翼呢個雞翼好驚喜,食落係帶少少甜,同時超級香脆🤤單骨上,令客人更方便食用😋😋泰式手打蝦餅聽老閭講,呢個蝦餅係佢地自家手打製成,佢哋仲加左馬蹄,食落更彈牙又juicy,唔會太乾身,影響口感😋😋#觀塘美食 #美食推介 #新張優惠 #地道泰菜 #泰國
📍 泰廚娘 (觀塘)
觀塘偉業街93號93WYS 7樓01-02

泰式古法咖喱雞飯

泰式豬手飯

泰式鳯爪
鳯爪好厚身,食落好滿足,酸酸甜甜,非常滋味😍

泰式雞翼

泰式手打蝦餅

#觀塘美食 #美食推介 #新張優惠 #地道泰菜 #泰國美食 #泰式美食 #美食推介 #香港探店 #偉業街 #yummy #hongkong #家庭餐廳 #環境舒適 #豬手飯

2023-08-16
下午茶