2024-01-30
同朋友去咗旺角嘅一間地道泰國菜餐廳😊.頭盤我揀咗虎蝦冬陰功湯同沙嗲串燒。🍴虎蝦冬陰功湯好香辣,湯底濃郁鮮美,加上新鮮嘅虎蝦,味道好鮮甜。🍴沙嗲串燒有雞肉同豬肉,味道炭燒香口,多汁嫩滑,真係好好味!另外我仲叫咗一份泰式鳳爪沙律,鳳爪肉質腍滑,拌埋泰式醬汁,酸辣開胃.主食方面,我揀咗泰式酥炸香料鱸魚。鱸魚炸得金黃酥脆,魚肉鮮嫩多汁,配上泰式香料,味道香辣,正.🍹飲品我揀咗泰式奶茶配紅啤啤冰,叫咗兩杯。泰式奶茶香濃滑順,加上紅啤啤冰,冰涼解渴,好開胃!仲好cute 添😂😂好細心係熊仔冰都係用茶冰,keep 住茶味👍.最後,我嘅甜品揀咗芒果糯米飯。芒果新鮮,糯米飯軟糯甜香,兩者結合,好滋味!.總括而言,呢間地道泰國菜餐廳係真心想下次再試😊菜式豐富多樣,味道正宗,每一款都好比心機,服務態度好好,如果你鍾意泰國菜同正宗嘅味道,可以帶三五知己試吓
頭盤我揀咗虎蝦冬陰功湯同沙嗲串燒。