2018-12-10
係tst A2出口前往海港城嘅路上,有好多藥房同鞋店,其實穿過一座大廈行到樓梯盡頭轉右,就係呢間,由日本人開嘅,充滿濃濃日本地道居酒屋氣氛嘅餐廳~朋友係呢間店熟客,唔係佢帶我去我都唔會發現。店主同佢老婆都係日本人,店舖係食物味道幾唔錯,價錢合理,仲有sake 飲,食過一次真心想encore!舖頭會提供免費前菜,成日都唔同,今日係螺肉,所以忍唔住點埋sake~sake 揀左360ml 欄嘅最後兩款,名字記不清楚,都係$150-160 range,凍飲幾順口香醇,小酌怡情係個唔錯選擇~鹽燒花魚 $88花魚好厚,魚皮好脆,魚肉好juicy 嫩滑,而且紮實有口感,食到魚嘅鹹香味同鮮味!😍加幾滴檸檬汁增加魚鮮味同解膩,令燒魚味道更豐富。明太子撈烏冬 $78烏冬好彈牙,撈左紫蘇葉碎同紫菜碎,食嘅時候除左濃郁creamy 有d 似沙律醬味嘅醬汁外,仲有紫蘇葉嘅香味~~加上明太子獨有嘅鹹香,配搭彈牙嘅烏冬,真係好夾!食完一啖又一啖!好好味!但係份量太少啦。刺身沙律 $78個汁酸酸辣辣,辣度係普通人可以接受~~幾清新過癮~~入面有好多唔同嘅刺身,例如吞拿魚、鯛魚、蟹肉、章魚、三文魚、魚子、昆布、沙律菜等
鹽燒花魚 $88
明太子撈烏冬 $78
刺身沙律 $78
個汁酸酸辣辣,辣度係普通人可以接受~~幾清新過癮~~入面有好多唔同嘅刺身,例如吞拿魚、鯛魚、蟹肉、章魚、三文魚、魚子、昆布、沙律菜等等~好豐富滿足,但食耐左覺得有d 腥。
總體唔錯,夠曬日本地道!
食物有水準,價錢合理,值得encore!